De nieuwe collectie van adidas NMD sneakers komt op 17 maart uit in de winkels Rotterdam Korte Lijnbaan en Amsterdam Magna Plaza. Zowel dames als heren modellen zijn verkrijgbaar. Waarom jij deze sneaker moet hebben? Laat ons het je even uitleggen.
 

Wat is de adidas Originals NMD?

De adidas NMD is de nieuwe footwear franchise van adidas Originals. De lifestyle sneaker is een combinatie van het iconische adidas Originals DNA en nieuwe technologieën zoals de BOOST en Primeknit technologie waar adidas bovenop zit met de nieuwe footwear releases. De sneakers hebben een moderne upper constructie en een kenmerkend silhouette met verschillende details van sneakers uit de adidas archieven.
 

Van welke modellen uit het adidas archief heeft de NMD referenties?

De NMD heeft referenties van drie archiefmodellen die erg innovatief waren in de tijd dat ze uitkwamen. De Micro Pacer, de Rising Star en de Boston Super zijn de drie modellen waar de adidas NMD referenties van heeft. De midsole plugs en colorblocking van deze modellen komt zeker terug in de NMD.
 

adidas nmd

 

Wat voor features heeft de NMD?

De midsole van de NMD heeft de speciale BOOST technology waar adidas bekend om staat. Deze technologie bestaat uit EVA pellets die samengedrukt zijn om duurzame en schokdempende zolen te creëren. De upper gebruikt de adidas Primeknit technologie die de sneaker extra flexibiliteit, stabiliteit en kracht geeft.
 

Waarom word voor de launch van de NMD het thema ‘reizen’ gebruikt?

De NMD is ontworpen voor urban travels zonder grenzen. De footwear is een reactie op de lifestyle van de mensen die nieuwe ervaringen op willen doen en altijd aan het reizen zijn. De sneakers zullen goed in het ritueel passen, zonder je favoriete headphones of notebook zal je het huis niet verlaten – nu ook niet zonder de adidas NMD. De sneaker is vooral erg comfortabel en ziet er ook nog eens goed uit.
 

So don’t sleep on these sneakers. Remember 17 maart in de Rotterdam Korte Lijnbaan en Amsterdam Magna Plaza winkels.

Foto’s IG: @sizoobrothers