Eurosonic x Men At Work

Voor degene die het nog niet kennen. Eurosonic is een jaarlijks terugkerend showcase festival in Groningen voor- en over Europese pop. Grunnsonic is een lokaal initiatief en zorgt voor de kick-off van het muziekweekend. Dit wordt georganiseerd door POPgroningen.

Afgelopen weekend toonden singer- songwriters hun muzikale art op diverse plekken in Groningen. Men At Work sloeg de handen ineen met Grunnsonic en diende als één van de podia voor de young talents. Er waren drie acts georganiseerd voor woensdag 13.01.2016 in de MAW store. The New Poor trapt af om 20:30u, gevolgd door MyDearestDear en Iris Rijnsewijn.Vanaf 20:00u stapt het eerste publiek de store binnen. Het publiek verspreidt zich tussen de jeans en sneakers. Bij de geïmproviseerde bar kunnen zij een drankje halen. Met een Heineken in de hand en hun gezicht richting het creatief gecreëerde podium heerst er gelijk een goede stemming. Het publiek is enthousiast en staat klaar voor de instore acts!

Het Groningse duo Liza Dries en Abel Kam, The New Poor, zorgt gelijk voor een goede sfeer. The New Poor bevestigt hun imago als ‘romantisch-realistische troubadours’. De twee vocals smelten samen met catchy gitaargeluiden. De lieve liedjes worden met overtuigingskracht gezongen.

MyDearestDear staat klaar om te beginnen. Marije Boonstra en Tristan de Rooij hebben zich voorbereid om een semi-akoestisch concert te geven. De microfoons pikken het geluid van de akoestische instrumenten niet op, waardoor MyDearestDear het optreden nog akoestischer maakt. Een gitaar, ukelele en een xylofoon worden ingezet ter ondersteuning van de vocals van het duo. Het publiek schuifelt naar voren om de muziek te ervaren, waardoor het optreden nog intiemer wordt.

Iris Rijnsewijn sluit de avond af met prachtige countryfolk. Zij werd in 2014 verkozen tot ‘Muzikaal Talent 2014’ door RTV Noord. Iris maakt rustige muziek, maar heeft ook iets stevigere nummers. Op deze avond gaf een contrabas begeleiding aan de akoestische sound van haar stem. Zij wist de avond perfect af te sluiten.
 

De drie muzikale acts zorgden voor verraste gezichten, spannende situaties en een goede sfeer in MAW Groningen. We hope to see you again!