Meet Roderick die voor MENATWORKOUT team Maastricht de boxing én bootcamp workouts geeft. So, who is boxing & bootcamp coach Roderick? Read along and learn more about this coach.

Maastricht is tijdens de MENATWORKOUT jouw area. Vertel eens wat over jezelf?

Ik ben Roderick Jansen, 29 lentes jong. Ik woon sinds 4 jaar in Maastricht. Vanaf jongs af aan gepassioneerd sporter en daardoor legio sporten beoefend. Studie sportwetenschappen aan de sporthumaniora KTA2 afgrond in Hasselt. Sinds 2015 ben ik personal trainer en eigenaar van Ricky’ s Coaching & Training.

Je geeft boxing en bootcamp. Ben je een multitalent of waar komt die veelzijdigheid vandaan?

Mensen met talenten zijn er genoeg. In deze tijd en vooral de toekomst moeten mensen in staat zijn een multi-talent te zijn. De snelheid van veranderingen vraagt daar nu eenmaal om. In mijn eigen lessen komen er veel verschillende aspecten aan bod waaronder boksen. Deze kennis is leuk om door te geven en makkelijk te combineren met een bootcamp, so why not do both? Daarnaast wil ik vrouwen laten zien hoe zij zich weerbaar kunnen opstellen. Vaak zijn vrouwen het slachtoffer van geweld in welke vorm dan ook. De eerste vorm van zelfverdediging begint bij een sterke en zelfverzekerde houding. De praktijk leert ons dat bij geweld terugvechten helpt.

Wat wil jij de deelnemers bijbrengen tijdens jouw lessen?

Have fun guy, bij welke sport dan ook. Dat jij er plezier aan beleeft is het allerbelangrijkste. Beleef je er geen plezier aan, dan zal je het sporten niet lang volhouden. De lessen zijn gebaseerd op HIIT. Dat wil zeggen op hoge intensiteit trainen met korte rustperiodes. Voor een goede workout heb je alleen je eigen body nodig. Je kan zoveel verschillende workouts doen en het zo zwaar maken als je zelf wilt. And last but not least, luister naar je lichaam.

Wat is voor jou eigenlijk de definitie van fit zijn?

Dat is voor iedere persoon anders. Voor de een is hij fit als hij de 10km binnen het uur rent  en voor de ander is een marathon uitlopen pas echt fit zijn. Als jij hard traint voor jouw maximaal haalbare en er daarbij een gezonde lifestyle aan houdt dan mag je jezelf wel met fit bestempelen. Ik voel me echt fit als ik bijvoorbeeld de finish haal van de Ironman 2017. Daarnaast speelt een fitte mindset ook een belangrijke rol. Je moet lekker in je vel zitten, sociale contacten hebben, gezond voedingspatroon nastreven  en niet te veel zorgen aan je hoofd hebben. 

Wat zou je aan iedereen die dit wel leest, maar nog niet heeft meegedaan aan de MENATWORKOUT willen zeggen?

Voor de niet- of -beginnende sporters: take this shot! Het is een mooie kickstart om op een leuke manier kennis te maken met sport. Door het groepsverband ontstaat er een competitiementaliteit waardoor je jezelf net even iets verder pushed. De trainingen zijn zo ingedeeld dat je zelf min of meer bepaald hoe zwaar je het maakt. Daarnaast is het gratis en onder begeleiding van een ervaren personal trainer waar je normaal voor zou moeten betalen. Alleen maar voordelen dus! 

Kunnen wij je volgen op social media?

Ik ben op verschillende social kanalen te vinden. Denk hierbij aan Facebook en Instagram. Daarnaast kan je me vinden op de website van Ricky’s Coach & Training.  Hier een klein overzicht van mijn social kanalen.

Facebook: Ricky’s coaching & training
Instagram: www.instagram.com/Rickyscoaching
Snapchat: rickyscoaching
Website: www.trainenmetricky.jimdo.com