START SOMETHING - MENATWORK X DE POST GENT

Amsterdam, 6 september 2016 – Men At Work, een van de grootste multi-brand retailers van de Benelux, opent een nieuwe winkel in Gent. Met een vloeroppervlak van 590m2 is een inspirerende plek gecreëerd welke als platform dient voor de laatste innovaties op het gebied van street-fashion en art.

Locatie van de winkel is het historische pand De Post aan de Korenmarkt te Gent.
Het gebouw is na jarenlange leegstand grondig gerestaureerd en zal naast Men At Work ook filialen van de merken Sissy-Boy, Skins Cosmetics en Le Pain Quotidien huisvesten.

START SOMETHING
Afgelopen jaar introduceerde Men At Work een vernieuwd merk DNA, ontwikkeld in nauwe samenwerking met internationaal communicatiebureau KesselsKramer.
Met het concept START SOMETHING wordt een actief online en instore platform geboden voor creatieve
samenwerkingen met ontwerpers, kunstenaars en independent labels waarbij inspiratie en beleving voor de consument centraal staan. Het START SOMETHING winkelconcept is ontwikkeld vanuit de gedachte dat een winkel een magazine is waarin de content continue verandert, maar herkenbaarheid overeind blijft door het handschrift en de lay-out.

Interieurontwerpers Joyce van Saane en Mark Theeuwes hebben de Start Something uitgangspunten in hun
ontwerp vertaald door gebruik te maken van een rustige kleurstelling met een witte basis, ondersteund met een dun geometrisch lettertype. Hiermee geven zij de gevoerde merken een optimale kans zichzelf te presenteren binnen de herkenbaarheid van de Men At Work omgeving.

Het merkaanbod in Gent bestaat naast grote merken als Levi’s, Alpha Industries, Champion, Adidas, Nike, Maison Scotch, Scotch & Soda en Gsus, ook uit kleinere en upcoming labels als Arkk, Off The Radar, Less, Minimum, Ontour, Kings of Indigo en WAC.

START SOMETHING - LAB
Speciaal voor de winkel in Gent is het Men At Work Lab ontwikkeld: Een instore display unit in ‘bright orange’ waarbinnen independent labels en kunstenaars roulerend hun producten aan kunnen bieden. Dit LAB is een
studio waar jonge talenten hun skills kunnen tonen aan de doelgroep van Men At Work. Dit is dé plek om inspiratie op te doen.

Tijdens de feestelijke opening voor Nederlandse en Belgische pers op dinsdag 6 september zullen de volgende artists hun werk presenteren:
Studio Ceizer (ontwerper)
Dieter Lannoo (kunstenaar)
Studio BAMBAM (kunstenaar)

Adres Men At Work Store Gent:
De Post
Korenmarkt 16
9000 Gent
> Routebeschrijving