Esmee Trouw - 5 Tips for better living

Het kan ontzettend moeilijk zijn om te beginnen aan een healthy lifestyle. Misschien wil je een paar kilootjes afvallen, misschien wat meer. Of je wilt beter in je vel zitten omdat je weet dat die troep geen goed doet voor je body & health. A healthy lifestyle lijkt makkelijker dan het is. We zijn met z’n allen nu eenmaal verslaafd aan alles wat vol zit met suiker en vet. Toch is het misschien allemaal niet zo moeilijk als we denken. Ik geef vijf tips voor een gezondere levensstijl!

Skip de troep

Als je niet eens per se af wil vallen, heb ik hier de gouden tip voor je. Skip de troep! Laat eens alle voorverpakte snacks staan, of koop het gewoon niet meer. Focus je op een boodschappenmandje vol met verse groenten en fruit. Wedden dat je veel sneller naar een appeltje als tussendoor grijpt in plaats van een handje chips.

Kies vaker voor groente en fruit

Oké, je hebt de groenten en fruit in huis. Probeer nu eens vaker voor fruit of groenten tussendoor te kiezen. Als je echt gefocust bent op afvallen is het misschien niet altijd verstandig om veel fruit te eten. Why? Omdat fruit veel suikers bevat, maar vaak is het écht wel de beste optie om je snacks te vervangen door fruit.

De voordelen? Je huid, haar en nagels worden gezonder maar ook zeker je lichaam wordt gevoed met deze voedingsstoffen. Neem dus vaker een appel, sinaasappel of kiwi tussendoor in plaats van een voorverpakte mueslireep. Je zult je al snel super gezond voelen.

Drink water

Keep calm and drink water. Probeer minstens 1,5 liter per dag te drinken. Zorg dat je investeert in een fancy drinkfles die je overal mee naartoe kunt nemen. Zin in wat variatie? Zelf ben ik dol op green tea en verse sapjes. Zo kan je tegenwoordig bijna in alle grote steden wel een slowjuice sapje vinden vol met vitaminen en allerlei andere goede voedingsstoffen.

Aan de wandel

Het lijkt misschien een saaie tip, maar dit is wel één van de belangrijkste. Go get your vitamin D and take a walk. Moeilijk om jezelf naar buiten te slepen voor een random wandelrondje? Probeer dan wat vaker dingen lopend te doen. Loop even naar de supermarkt in plaats van de auto te pakken. Zo haal je wat frisse lucht en zonlicht wat een mens ontzettend goed kan doen. Toe aan een volgende stap? Probeer dan elke dag even een stukje te lopen. ’s Avonds na het werk of in het weekend in de ochtend een half uurtje naar de bakker lopen voor een versgebakken broodje. Sounds good to me! 

Rust

Rusten is belangrijk en dit wordt altijd onderschat. Ik probeer elke nacht minimaal aan acht uur slaap te komen maar het liefst zelfs nog meer. Door het vele sporten en mijn drukke lifestyle vraag ik veel van mijn lichaam. Rust is echt the key tot succes om jezelf fit voelen! Niet alleen slaap is hierin belangrijk. Probeer ook eens kwalitatieve rust in te plannen in de zin van ‘tijd voor jezelf’. Klinkt cliché, maar dit is echt belangrijk. Pak eens een goed boek uit die boekenkast en lees wat bladzijdes, zoek een leuke serie op Netflix en chill of ga een lekker avondje wellness. Rust is belangrijk voor body and mind.

Naar mijn mening zijn dit de drie pijlers om je fit te voelen: voeding, beweging en rust. Wat vind jij het meest belangrijk voor een gezonde levensstijl?

 

Meer lezen van Fit Dutchies? Dat doe je op www.fitdutchies.nl